Socijalistička narodna partija

SNP poručio

"Vlada u svojim mjerama zaboravila studente, visokoškolce osloboditi svih finansijskih opterećenja"

Socijalistička narodna partija nastavlja sa svojim predlozima za ublažavanje socijalnih i ekonomskih posljedica pandemije virusa korone za sve one kojma je prijeko potrebna pomoć.

"Nažalost, očigledno da Vlada ima preča posla, hapšenja sveštenika naše Mitropolije, kao i vođenje otvorene političke kampanje. U tom pravcu još jednom upozoravamo aktuelnu vlast da bi država morala da radi svoj posao, reaguje brže, kako bi se makar djelimično pomogli oni koji su najviše pogođeni krizom", saopštili su iz SNP-a.

Oni su kazali da je u vladinom paketu pomoći zaboravljen veliki broj ljudi, među kojima su i studenti. U SNP-a su rekli da veliki broj studenata radi da bi finansirali svoje studiranje, a da veliki broj njih i pomaže svoje roditelje, i plaća visoke troškove dadžbina i života u drugom gradu.

"U tom pravcu predlažemo da se studentima, do kraja akademske godine ne naplaćuju bilo kakva finansijska opterećenja, kao što se moraju osloboditi i plaćanja usluga prevoza u gradu, u kom studiraju. Takođe, zahtijevamo od Vlade da  prvim narednim mjerama dodijeli i jednokratnu pomoć  svim studentima"; predložili su u SNP-u.

U saopštenju su istakli da su sigurni da za ovakve mjere pomoći para u budžetu ima, prvenstveno zbog toga što je Vlada Crne Gore mnogo puta oprostila dugove dužnicima bliskim vlasti, a kao primjer navode Montenegro erlajns koji je samo prošle godine dobio 155 miliona eura pomoći.

Oni su poručili da ako ima sredstava za neuspjele projekete privatizovanja državnih preduzeća, da se sredsva pomoći za studente kao buduće temlje napretka ove države moraju naći!

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.