Barsa pred bankrotom?
Foto: Rojters

Barsa pred bankrotom?

Poslije ostavke šestorice članova borda i optužbi da je bilo finansijskih neregularnosti, odnosno pronevjera, predsjednik Barselone Bertomeu se suočio sa još većim pritiskom. U borbi za moć koriste se sva sredstva, kandidat Viktor Font koga podržava Ćavi, ali prećutno i svlačionica predvođena Mesijem i Pikeom je iznio poražavajuće podatke.

Ovaj biznismen, lider "Si al futur" grupe je prvi otkrio da je Barselona platila milion eura PR firmama da blate Mesija i igrače preko društvenih mreža, što klub demantuje.

Font kaže da je 2017. upozoravao šta će se desiti.

"Naša organizacija je upozoravala da rukovodstvo vodi Barselonu u uragan. Oni ne shvataju da moraju da zamijene postepeno najbolju generaciju u istoriji kluba, ali i da razvijaju održiv finansijski projekat, kao i da se takmiče protiv korporacija sa neograničenim resursima", aludirao je Font na vlasnike Sitija i Pari Sen Žermena.

"Oni nemaju kapacitet da vode Barselonu u ovim vremenima, oteli su moć iz ruku navijača, zaobilaze insistitucije, a rizik je od velikog sada postao gotovo nerješiv. To što se dešava u klubu i ostavke šestorice članova borda su vrh ledenog brijega", dodaje Font u saopštenju.

On optužuje Bertomeua da umjesto da se povuče poslije kraha, mijenja članove odbora i gura klub u propast.

"Sjetimo se šta je napravio sa Nejmarom, kako se Barsa ponižavala, zatim blatila sopstvene igrače, ređala pogrešne investicije jednu za drugom. I sada su došli na ivicu bankrota, pošto će prihodi trpjeti zbog pandemije. Oni će to probati da iskoriste kao izgovor, ali i prije toga je bilo jasno gdje srlja klub. Najnovija sramota i svađa sa igračima oko smanjenja plata ostavlja još gori utisak", dodaje Font.

U pozadini bjesni sukob Mesija sa Abidalom, igrači su nezadovoljni, smanjenje od 70% neće pokriti dugove, Argentinac je ljut jer je Barsa bacala dimnu zavjesu prošlog ljeta pregovarajući oko povratka Nejmara sa ciljem da ne postigne dogovor.

Iako su igračima smanjene plate 70%, to nije dovoljno, klub će biti u gubitku oko 300 miliona, pa je zatražio da zaposleni budu stavljeni na vladin program mjera pomoći što je tek ponižavajuće za klub.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.