Olimpijska šampionka prodaje suvenire iz svoje karijere za pomoć ljekarima u Bergamu
Federika Pelegrini

Olimpijska šampionka prodaje suvenire iz svoje karijere za pomoć ljekarima u Bergamu

Olimpijska šampionka, Italijanka Federika Pelegrini odvojila je 60 suvenira iz svoje karijere i stavila ih na aukciju, a sva sretstva će donirati ljekarima u Bergamu, koji se bore sa koronavirusom. Aukcija će biti održana u utorak.

Pelegriini je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, u disciplini 200 metara slobodnim stilom, četiri godine ranije u Atini pripala joj se srebrna medalja.

Uspješna je bila i na svjetskim prvenstvima na kojima je osvojila sedam zlatnih medalja i šest srebrnih.

Među 60 suvenira na aukciji će se naći i odijela u kojima je plivala na Olimpijadi u Pekingu, kao i ona sa Svjetskog prvenstva 2009. godine, kada je postavila rekord.

Aukcija je zakazana za utorak između 15.30 i 17.30.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.