Bijelo Polje: Vatrogasci se 10 sati borili sa vatrenom stihijom, izgorjela kuća i pomoćni objekat
Zgarište objekta na Vlahu

13 intervencija za 24 sata

Bijelo Polje: Vatrogasci se 10 sati borili sa vatrenom stihijom, izgorjela kuća i pomoćni objekat

U Bijelom Polju je juče u požaru izgorjela kuća Boškovića u selu Skočigorina. Izgorio je i pomoćni objekat u mjestu Vlah a vatrogasci su intervenisali na još 11 lokacija.

Vatra je pretvorila u pepeo staru kuću Boškovića u Skočigorini  i pomoćni objekat, tzv. ljetnju kuhinju na Vlahu, vlasništva Danice Pajević.

Vatra je prijetila da zahvati  okolnih desetak kuća ali je srećom uz efikasan angažman bjelopoljskh vatrogasaca i pomoć mještana takav scenario izbjegnut.

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja Opštine Bijelo Polje juče su se punih 10 sati borili sa vatrenom stihijom u raznim djelovima razuđene opštine.

Širenje požara pogodavao je i jak vjetar tokom čitavog dana.  

"Tokom prethodna 24 časa imali smo 13 intervencija i to na lokalitetima Godijevo, Vlah, Bogaz, Boljanina, Skočigorina, Bojišta, Slijepač most, Čeoče, Orahovica, Rodijelja - Lozna Luka, Gubavač i Cerovo", saopšteno je portalu Kodex u Službi zaštite.

Podsjetimo, sezona je proljećnih radova i čišćenja imanja i uzrok požara je najčešće ljudski faktor. Nakon čišćenja, paljenje korova, niskog rastinja ili eventualno smeća požar se proširi te stradaju njive, voćnjaci,objekti, skladišta drva, sijena, stočne hrane i dr.

Iz Službe zaštite i spašavanje upozoriili su građane da je zabranjeno paljenja vatre na otvorenom te najavili podnošenje prekršajnih i krivičnih prijava protiv neodgovornih pojedinaca a zbog ugrožavanje opšte sigurnosti.

Kako su upozorili, biće naplaćeni ukupni troškovi angažovanja Službe zaštite i utrošenih sredstava.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.