Njujork: Nema mjesta u mrtvačnicama i krematorijumima
Foto: Getty Images

Njujork: Nema mjesta u mrtvačnicama i krematorijumima

Epidemija koronavirusa još nije dostigla vrhunac u Njujorku, ali pogrebne službe u gradu i državi Njujork već sada imaju pune ruke posla.

Njujorški krematorijumi rade produženo, tokom noći, a država Njujork ne postiže da zbrine sve preminule. Grad Njujork sahranjuje preminule na privremenim lokacijama širom države.

Do sada je od posljedica kovida 19 samo u gradu Njujorku preminulo oko 1400 ljudi, prenose agencije.

Većina Njujorčana je izabrala kremaciju umjesto sahrane, ali najnaseljeniji američki grad ima samo četiri krematorijuma, pa pogrebna preduzeća upozoravaju da se na kremacije duže čeka. "Frižideri za pokojnike su prepuni, ne mogu da primim više od 40 tijela", kaže Endru Nimo, menadžer jednog pogrebnog preduzeća.

Ova situacija pogađa i njujorške bolnice, koje sporije oslobađaju svoje mrtvačnice, jer porodice pokojnika moraju duže da čekaju na termin za kremaciju ili sahranu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.