SAD šalje Italiji višak medicinske opreme u vrijednosti oko 100 miliona dolara
Donald Tramp

SAD šalje Italiji višak medicinske opreme u vrijednosti oko 100 miliona dolara

Predsjednik Donald Tramp je najavio da će Sjedinjene Američke Države poslati Italiji višak medicinske opreme u vrijednosti oko 100 miliona dolara, ali i drugim evropskim državama kako bi im pomogle u borbi protiv novog korona virusa.

Tramp je na brifingu o korona virusu rekao da je juče razgovarao telefonom sa italijanskim premijerom Djuzepeom Kontijem.

On je rekao da će američke kompanije da povećaju proizvodnju respiratora, a da će višak da pošalje u Italiju, Francusku, Španiju i druge zemlje koje su teško pogođene epidemijom.

Tramp je ponovo pozvao ljude da ostanu kod kuće i naveo da je malo vjerovatno da će da proglasi strogi karantin u cijeloj državi.

Mjerama ograničenog kretanja, koje su zasad donijete na nivou saveznih država, već je obuhvaćeno više od 70 odsto Amerikanaca, prenosi Beta.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.