Od koronavirusa umro japanski komičar Ken Šimura

Popularni japanski televizijski komičar Ken Šimura (70) prva je poznata ličnost u Japanu koja je umrla od posljedica korona virusa.

Ken Šimura, koji je privukao fanove mnogih generacija, umro je juče u tokijskoj bolnici u kojoj se liječio, objavila je njegova zvanična agencija Izava.

Kada je vijest objavljena, njegove pristalice okupile su se ispred bolnice kako bi mu odali počast.

Šimura je hospitalizovan 20. marta zbog upale pluća, groznice i problema sa disanjem, nakon čega je stavljen na respirator.

Šimura je bio član rok benda "Drifters" (sastavljenog od komičara) a slavu je stekao glumeći u komediji ove grupe "Osam je sati, okupi sve". Bio je fan američkog komičara Džerija Luisa, od koga je crpio inspiraciju.

On se spremao za novi film a bio je i određen da trči sa olimpijskom bakljom u julu, prije nego što su Olimpijske igre odložene.

Vijest o Šimurinoj smrti objavljena je u vrijeme kada su u Tokiju potvrđeni novi slučajevi zaraze a gradske vlasti upozoravaju na brzo širenje epidemije.

U Tokiju je juče registrovano 68 novih zaraženih osoba, pa je ukupan broj 430 zaraženih u tom gradu, dok je u cijeloj državi registrovano 2.578 oboljelih.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.