Puste ulice Tuzi: Tri hiljade paketa pomoći za domaćinstva od Vlade; Nimanbegu: Nijeste sami (FOTO)

Puste ulice Tuzi: Tri hiljade paketa pomoći za domaćinstva od Vlade; Nimanbegu: Nijeste sami (FOTO)

Tuzi su od sinoć u karantinu, a policija kontroliše ulaz u tu opštinu nakon što je potvrđeno 15 slučajeva zaraženih novim korona virusom.

Nadležni su pozvali građane te opštine da ostanu u kućama u suprotnom prijeti apokaliptični scenario.

Kako se vidi na fotografijama koje je objavila Vlada Crne Gore, ulice Tuzi su danas puste što govori u prilog činjenici da su građani shvatili dramatičnost situacije. 

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić uručiće Tuzi tri hiljade paketa pomoći namijenjenih domaćinstvima iz ove opštine.

"Imajući u vidu mjere koje je Nacionalno kooridnaciono tijelo za zarazne bolesti preduzelo u pogledu zaštite zdravlja građana Tuzi, te neophodnost hitne reakcije za podršku domaćinstvima, donijeta je odluka o upućivanju tri hiljade paketa pomoći sa prehrambenim i higijenskim artiklima ovoj opštini.
Sredstva za ovu namjenu obezbjeđena su sa računa za donacije Nacionalnog koordinacionog tijela, a Opštini Tuzi biće isporučena u cilju njihove distribucije građanima.", saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Nacionalno koordinaciono tijelo apelovalo je na sve građane da poštuju izrečene mjere i sve preporuke Instituta za javno zdravlje kako bi aktuelnu situaciju prevazišli sa najmanje posljedica.

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Genci Nimanbegu, poručio je građanima Tuzi i Malesije da izazov sa kojim su se suočili mogu prevazići žrtvom, disciplinom, mudrošću i solidarnošću.

„Žrtva koju su vam preporučile zdravstvene ustanove je sljedeća: Ostanite kući", poručio je potpredsjednik Skupštine Crne Gore građanima Tuzi i Malesije dodajuću da je cijela Crna Gora solidarna sa građanima Tuzi i Malesije. 

"Nijeste sami", rekao je Nimanbegu.

Stanovnicima Tuzi je zabranjeno da izlaze iz kuće i za nabavku osnovnih namirnica a to za njih obavljaju volonteri Instituta za javno zdravlje, koji zajedno sa Komunalnom policijom mogu preuzeti i dostaviti peciva ili ljekove.

Da bi dobili pomoć volontera, građani Tuzi moraju da pozovu Call centar Instituta na 1616.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.