Uhapšen Bjelopoljac, otvorio kafanu uprkos zabrani
ilustracija

Određeno zadržavanje do 72 sata

Uhapšen Bjelopoljac, otvorio kafanu uprkos zabrani

M.Đ. (48) iz Bijelog Polja uhapšen je danas nakon što je otvorio ugostiteljski objekat uprkos izrečenim privremenim mjerama Ministartsva zdravlja u cilju sprječavanja širenja korona virusa. Njemu je nakon saslušanja određeno zadržavanje do 72 sata.

"Policija u Bijelom Polju je lišila slobode vlasnik ugostiteljskog objekta „Srpski klub” zbog sumnje da je počinio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti u sticaju sa krivičnim djelom sprječavanje službenog lica u vršenju službene radnje.M.Đ. (48) je otvorio ugostiteljski objekat uprkos izrečenim privremenim mjerama Ministartsva zdravlja u cilju sprječavanja širenja korona virusa.", saošteno je iz Uprave policije.

U trenutku kada su policijski službenici pristupili kontroli ugostiteljskog objekta u kojem se sa vlasnikom nalazilo više lica, M.Đ. je, kako su kazali iz policije, pokušao policijske službenike da spriječi da uđu u ugostiteljski objekat koristeći fizičku snagu kada je i odgurnuo jednog službenika policije.

Tokom kontrole službenika komunalne policije i pripadnika CB Bijelo Polje u objektu su se nalazila lica kojima je poslužena hrana i piće.

M.Đ. je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužiocu u Bijelom Polju.

Dežurna tužiteljka Danijela Đuković odredila mu je nakon saslušanja zadržavanje do 72 sata.

"Državni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju, nakon saslušanja, donio je rješenje kojim je za jedno lice (M.Đ.) određeno zadržavanje u trajanju do 72h, zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti i krivičnog djela sprječavanje službenog lica u vršenju službene radnje u pokušaju.", saopšteno je Kodexu iz Osnovnog državnog tužilaštva.

 

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.