Ivan Brajović

Brajović pohvalio mjere države

"Crna Gora pravovremeno reagovala na širenje koronavirusa"

Država Crna Gora je preuzela pravovremeno adekvatne mjere za suočavanje sa koronavirusom, a najbolji pokazatelj je da smo dugo odlagali pojavu ovog virusa kod nas - ocijenio je predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović u Jutarnjem programu TVCG1.

Važno je, kako je rekao, i da nemamo nagao porast zaraženih kako bi naš zdravstveni sistem mogao funkcionisati na najbolji način.

"Blagovremene i adekvatne mjere su državni organi preuzel", istakao je Brajović.

Država Crna Gora i čitavo čovječanstvo nalazi se, kako je kazao, pred ogromnim izazovom kakav nije zabilježen u savremenoj istoriji.

"Razmjere su ogromne, niko nije pošteđen, niko ne može reći: "To je daleko od nas i neće biti ispred naših vrata", naglasio je Brajović i dodao da se malo zna o koronavirusu, još nema pouzdanog lijeka, te da je zato  važno da budemo odgovorni i disciplinovani.

Crna Gora je, kako je dodao, jedna od prvih zemalja koja je preuzela restriktivne mjere u borbi protiv koronavirusa, a koje su dale rezultate.

"Vrlo je važno da disciplinom i odgovornošću zaštitimo sebe, svoju porodicu i druge. Siguran sam da poslije koronavirusa ništa više neće biti kako je bilo. Nadam se da će kraj epidemije doći brzo, ali treba da se spremamo i davati lažnu nadu da će ovo trajati još nedjelju, dvije. Kao društvo treba da budemo spremni na dugotrajnu borbu", istakao je Brajović.

Odgovarajući na pitanje da li može doći do odlaganja parlamentarnih izbora predsjednik Skupštine rekao je da želi da vjeruje da će na jesen koronavirus biti naša prošlost.

"Znate kako kažu: "U zdravlju čovjek ima milion problema, u bolesti samo jedan". Ništa nije preče od zdravlja. Još je rano govoriti o odlaganju, ali ako budemo u situaciji da moramo, uradićemo to", kazao je Brajović.

Ne mogu, kako je rekao, prestati političke razlike, ali svaka priča - i o izbornim zakonima, Zakonu o slobodi vjeroispovijesti i mnogim drugim političkim razlikama, treba sada ostaviti po strani.

"Sada imamo osnovno prioritet u zajedničkom suočavanju. Značajan broj političkih subjekata to i pokazuje. Vrlo važan prioritet je da poštujemo preporuke nadležnih organa, toga treba da se pridražavaju i vjerske zajednice, odnosno zabrane da se vjerski obrede vrše u prisustvu građana. Moramo biti vrlo disciplinovani i rigorozni u primjeni tih naredbi", naglasio je Brajović.

Svakog dana se suočavamo, prema njegovim riječima, koliko je čovjek mali u odnosu na probleme sa kojima se suoči koje priroda donese.

"Dosta toga se zbilo u samom početku, kao što su mjere na vrijeme propisane, koja je većina građana ispoštovala. One koji nisu treba sankcionisati", kazao je Brajović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.