Treća žrtva koronavirusa u Srbiji
lustracija

Treća žrtva koronavirusa u Srbiji

Preminula je žena stara 60 godina u bolnici "Dragiša Mišović" i to se vodi kao zvanično treća žrtva koronavirusa, saopštio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Rekao je da ona nije imala tešku kliničku sliku.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je za RTS da preminula žena nije imala druga oboljenja.

Objasnio je da je ona usljed lakše kliničke slike bila smještena u bolnicu "Dragiša Mišović", u Beogradu, gdje su pacijenti koji nisu u kritičnom stanju i nemaju tešku kliničku sliku.

Lončar je naveo da, čim je pacijentkinji pozlilo, odmah su primijenjene mjere reanimacije, ali je ipak umrla.

Po riječima ministra, odluka Svjetske zdravstvene organizacije je da se ne vrši obdukcija ukoliko je uzrok smrti koronavirus, već se rade posebna testiranja.

Predsjednik Srbije je nakon sastanka sa kineskim medicinskim stručnjacima najavio da će u narednih 48 sati krenuti masovna testiranja, kao i da će svi koji budu pozitivni na koronavirus biti hospitalizovani.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.