Striković pozvao sugrađane na solidarnost, kolege ljekare da budu na visini zadatka
SDP Bijelo Polje

Bjelopoljski SDP formirao volonterski tim

Striković pozvao sugrađane na solidarnost, kolege ljekare da budu na visini zadatka

Opštinski odbor SDP-a u Bijelom Polju formirao Volonterski tim za suzbijanje širenja infekcije koronavirusom.

Kako je saopštio predsjednik bjelopoljskog SDPa, u pitanju je "volonterski tim koji će se aktivno uključiti u borbu za suzbijanje širenja infekcije virusom Covid-19, kao i saniranje posljedica sprovedenih mjera Vlade, o kojim imamo svoj stav, ali ih u vrijeme trajanja epidemije ne želimo komentarisati. Poštovaćemo ih.".

Kako je naveo, volonterski tim čini 30 članova SDP-a koji ni na koji način ne spadaju u rizičnu grupu, a iz Partije se nadaju da će se tim volontera svakodnevno širiti.

Aktivnosti zaštite su spremni sprovoditi na teritoriji Bijelog Polja i stavljaju ih na raspolaganje opštinskom Timu za zaštitu i spasavanje kojim rukovodi Predsjednik opštine Petar Smolović.

Takođe pozivaju sve članove Partije i sugrađane da budu solidarni, ukoliko smatraju da nemaju zdravstvenih rizika.

"Kao doktor, pozivam sve kolege da i ovog puta budemo na visini zadatka. Da nam zdravlje naših sugrađana bude ispred našeg ličnog. Zaštitimo porodice a sebe smo dužni izložiti riziku koji uveliko nadilazi prosječan. To je naša obaveza, profesionalna i ljudska dužnost. Znate u kakvim uslovima radimo i kada je redovno stanje, ne očekujmo sada ono što znamo da sistem ne može da obezbijedi. Ovo je prvenstveno naša bitka, ali je i bitka u kojoj doprinos mora dati svaki građanin. Jedino tako, svi za jednog i jedan za sve, možemo je dobiti. Građani, vaše je jedino da nas slušate i čujete. Molim sve sugrađane koji su u samoizolaciji ili im je izrečena mjera zdravstvenog  nadzora da poštuju naredbe i preporuke. Ostanite doma, dok vam mi ne kažemo gdje i kada da dođete na pregled", zaključio je doktor Striković u saopštenju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.