Bošković: Odluka o uvođenju varednog stana zavisi od poštovanja mjera
Bošković

Situacija u karantinima mirna

Bošković: Odluka o uvođenju varednog stana zavisi od poštovanja mjera

Ministar odbrane Predrag Bošković saopštio je, gostujući Jutarnjem programu na TVCG, da je situacija u karantinima širom Crne Gore mirna. Nije bilo narušavanja javnog reda i mira, ali jeste, kako kaže, nepoštovanja nekih mjera. On je istakao da još ne razmišljaju o uvođenju vanrednog stanja, dodajući da će to zavisiti od ponašanja građana i toga koliko oni poštuju mjere.

"Mnogi su u karantinima situaciju shvatili kao socijalno zbližavanje, a ne kao držanje fizičke distance. Međutim nepoštovanje mjera neće dozvoliti vojska. S obzirom na to da se iz dana u dan situacija mijenja, sinoć su otvorena dva nova karantina jedan hotel u Herceg Novom i prostorije Crvenog Krsta u Sutomoru," naveo je Bošković, prenosi portal Rtcg.

On kaže da je čitava vojska  na raspolaganju državi i narodu u slučaju bilo kakve vanredne potrebe.

"Vojska ima svoje kapacitete koje je i čuvala i obnavljala".

Bošković je, odgovarajuči na pitanje novinara, rekao da je važna disciplina građana.

"Što bude disciplina veća mi nećemo morati da sprovodimo rigorozne mjere, istakao je on. Pojedinci ne doživljavaju očigledno sve ovo kao jednu ekstremno tešku i opasnu situaciju, zato smo imali ljude koji su se pričestili sa istom kašičicom. To bi moglo biti vrlo brzo širenje zaraze," jasan je Bošković.

"Do sada velika većina građana poštuje preporuke Nacionalnog koordinacionog tijela. Nije ovo pitanje Vlade i državnih organa samo već i građana prije svega. Svi smo zajedno tu da se izborimo sa ovom situacijom. Nijesmo razmišljali o uvođenju vanrednog stanja, pod uslovom da se svi pridržavaju mjera," zaključio je Bošković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.