Njemačka će pretvoriti hotele i velike hale u bolnice
Ilustracija

Njemačka će pretvoriti hotele i velike hale u bolnice

Njemačka će pretvoriti hotele i velike hale u bolnice kako bi se povećao kapacitet službi za intenzivnu negu oboljelih od koronavirusa, saopštila je njemačka vlada.

Uspostavljanje takvog privremenog smještaja "treba da omogući bolnicama da se usredsrede na proširenje kapaciteta intenzivne njege", objasnila je njemačka vlada u saopštenju.

Njemačka takođe planira da udvostruči broj kreveta za respiratornu asistenciju u bolnicama kako bi mogle da prime pacijente obolele od korona virusa.

Njemačka raspolaže sa oko 25.000 tih kreveta, više nego što ih imaju Francuska ili Italija.

S više od 80 miliona stanovnika, Njemačka ima, prema procjenama, oko 8.000 potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom, od kojeg je umrlo između 12 i 16 ljudi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.