Volonter primio prvu dozu eksperimentalne vakcine protiv koronavirusa
Ilustracija

Volonter primio prvu dozu eksperimentalne vakcine protiv koronavirusa

Prvi volonter u istraživanju lijeka protiv koronavirusa primio je danas prvu dozu eksperimentalne vakcine, objavio je Američki institut za alergije i zarazne bolesti (NIAID).

U prvoj fazi testiranja vakcine učestvovaće 45 zdravih odraslih osoba šest nedjelja, prenosi BBC.

Svaka osoba dobiće dvije injekcije u razmaku od mjesec dana, a naučnici se nadaju da će imunološki sistem ispitanika dobro reagovati na vakcinu i da će se pokazati da zaustavlja infekciju.

Ovo eksperimentalno testiranje finansira NIAID, a održava se u Sijetlu.

Vakcinu su stručnjaci razvili u saradnji sa kompanijom Moderna, koja je radila i na otkrivanju vakcine protiv SARS i MERS.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.