PG: Mladić iz Beograda uhapšen zbog nepoštovanja propisa o suzbijanju koronavirusa
Foto:Facebook

Pozvao na okupljanje, policija zatekla 500 lica

PG: Mladić iz Beograda uhapšen zbog nepoštovanja propisa o suzbijanju koronavirusa

Muškarac O.O. uhapšen je u Podgorici zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Policija je u Podgorici podnijela krivičnu prijavu i lišila slobode O.O. (23) iz Beograda zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, saopštila je Uprava policije.

Naime, on je O.O. na jednoj društvenoj mreži objavio post kojim poziva na okupljanje na peronima u blizini željezničke stanice u Podgorici.

"Podgorička policija je izašla na lice mjesta gdje je zatečeno oko 500 okupljenih  građana i oko 200 zaustavljenih vozila, što je suprotno odluci Ministarstva zdravlja koja je stupila na snagu 13. marta 2020. godine, a odnosi se na privremene mjere za sprječavanje, unošenje u zemlju, suzbijanje i sprječavanje prenošenja korona virusa zbog čega je između ostalih donijeta i mjera zabrana okupljanja stanovništva na otvorenim javnim mjestima", navela je policija u saopštenju.

O.O. je lišen slobode i uz krivičnu prijavu priveden nadležnom državnom tužiocu na saslušanju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.