U NP Durmitor počela tradicionalna osmomartovska izložba ručnih radova i predmeta

Povodom Međunarodnog dana žena, 8. marta, u NP Durmitor počela je izložba ručno rađenih predmeta od prirodnih materijala (drvo, kamen), kao i vunenih, vezenih, tkanih i heklanih radova, koje su napravili lokalni proizvođači mještani koji gravitiraju ovom zaštićenom području.

Svoje radove izložilo je 24 preduzetnika sa prostora Parka.

"Izložba ima za cilj očuvanje tradicije i kulture durmitorskog područja, kao i podsticanje i njegovanje saradnje sa lokalnim zajednicama. Osim što je takmičarskog i prodajnog karaktera, izložba će omogućiti lokalnim proizvođačima da počev od 8. marta predstave svoje radove. Svi proizvodi biće izloženi u Centru za posjetioce u Upravnoj zgradi Parka tokom naredne dvije nedjelje, a posebno formirana komisija izabraće i nagraditi najbolje i najljepše", saopšteno je iz NP Crne Gore.

Kako su dodali svi zainteresovani su pozvani da dođu i posjete Centar za posjetioce NP Durmitor koji je otvoren radnim danima od 8-16 časova. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon Uprave Parka 052 360 228.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.