I DEMOS bojkotuje izbore u Tivtu
Predsjedništvo DEMOS-a

I DEMOS bojkotuje izbore u Tivtu

Predsjedništvo DEMOS-a je na današnjoj sjednici ocijenilo da je "neodgovorna politika DPS-a ciljano proizvela ne samo iracionalna stanja dubokih i opasnih podijela u crnogorskom društvu, već da iz dana u dan uzrokuje situacije zakonsko-institucionalne neregularnosti".

"Pri tom se otvoreno ignorišu sve demokratske inicijative u zemlji kao i mnoge ocijene i uputstva Evropske unije.

Polazeći od navedenih činjenica, a uvažavajući i poslednje stavove većine opozicionih snaga, predsjedništvo DEMOS-a je na današnjoj sjednici, uz konsulatacije sa Opštinskim odborom u Tivtu, zaključilo da ne učestvuje na predstojećim izborima u opštini Tivat", navodi se u saopštenju ove partije.

Predsjedništvo DEMOS-a smatra da, sve dok bude trajalo neregularno institucionalno stanje u zemlji a partijska politika bude iznad zakona i institucija, objektivno ne postoje uslovi za učešće demokratsko-opozicionih snaga na izborima, kako opštinskim tako i parlamentarnim.

"Predsjedništvo DEMOS-a se zalaže za opoziconu saradnju koja bi, uz poštovanje političkih specifičnosti stranaka, doprinosila jačanju demokratskih snaga u interesu građana i  crnogorske pravne države", poručuju iz ove partije.

 

       

   

       

   

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.