12 slučaja koronavirusa u Hrvatskoj, u Sloveniji zaražen ljekar
Ilustracija

U Hrvatskoj prijeti opasnost od epidemije

12 slučaja koronavirusa u Hrvatskoj, u Sloveniji zaražen ljekar

Iz Klinike za infektivne bolesti u Zagrebu potvrđen je još jedan slučaj zaraze koronavirusom, što znači da je do sada u Hrvatskoj potvrđeno 12 inficiranih. Među zaraženima u Sloveniji je i jedan ljekar.

Dvanaesti slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj je bliski kontakt muškarca iz Varaždina koji je već inficiran koronavirusom, prenosi RTS.

U Varaždinu ima ukupno četvoro zaraženih koronavirusom, u Rijeci petoro, a u Zagrebu troje.

U Hrvatskoj je u četvrtak proglašena mjera opasnosti od epidemije. Kako je pojasnio ministar zdravlja, mjera omogućava mobilizovanje svih resursa u zdravstvu za suzbijanje epidemije.

Šefica Klinike za infektivne bolesti rekla je da su svi zaraženi stabilno.

Kada je riječ o Sloveniji, u toj zemlji zaraženo je ukupno osam osoba, među kojima i jedan ljekar.

Riječ je o doktoru jednog zdravstvenog doma koji se prethodno nalazio u Italiji, a u četvrtak je primijetio znake bolesti i odmah prestao sa radom.

Zaraženi doktor je bio u kontaktu sa više pacijenata, kao i sa stanarima staračkog doma u Metlici, saznaje Delo.

Nije imao bliski kontakt sa stanarima doma, u kom je trenutno na snazi zabrana druženja i zajedničkog obedovanja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.