Podrška u dostizanju standarda dobrobiti životinja na farmama
Foto: MPRR

Pomoć važna za dostizanje EU standarda

Podrška u dostizanju standarda dobrobiti životinja na farmama

Dostizanje standarda dobrobiti životinja jedan je od prioriteta u agrarnoj politici, sa ciljem uvođenja najviših EU standarda u poljoprivrednoj proizvodnji, a time i rasta konkuretnosti domaćih poljoprivrednih gazdinstava, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Kako bi pomogli poljoprivrednim proizvođačima koji se bave stočarstvom da ispoštuju standarde dobrobiti životinja Ministarstvo poljoprivrede je i u ovogodišnjem Agrobudžetu kreiralo mjeru i objavilo javni poziv za dodjelu bespovratne podrške za ovu godinu.  

"Opredijeljena su sredstva podrške za unapređenje objekata za držanje stoke. Podrška se može ostvariti za nabavku gumenih podloga za ležišta, boksova za telad, vezova za životinje, automatskih pojilica i druge opreme", saopšteno je iz Ministarstva.

Iz Ministarstva su naglasili da podršku po ovom javnom pozivu mogu konkurisati sva registrovana poljoprivredna gazdinstva koja, u trenutku podnošenja zahtjeva, posjeduju najmanje 3 uslovna grla (30 ovaca, 30 koza, 3 krave/bika, 30 junica).

"Maksimalno prihvatljiva investicija iznosi 3.000€ uz budžetsku podršku do 50% vrijednosti prihvatljive investicije (do 1.500€). Dodatnih 5% mogu ostvariti podnosioci zahtjeva koji su osigurani po osnovu poljoprivrede. Minimalna prihvatljiva investicija iznosi 500€", zaključuje se u saopštenju.

Rok za podnošenje Zahtjeva za odobravanje projekta je 6. april.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.