Vučić zatvara granicu ukoliko dođe do navale migranata?
Aleksandar Vučić

Vučić zatvara granicu ukoliko dođe do navale migranata?

Predsjednik Srbije dao je nalog vojsci, policiji i Bezbjednosno-informativnoj agenciji da zatvore granice sa S. Makedonijom ukoliko dođe do navale migranata.

Prema pisanju Blica, Vučić se na taj potez odlučio preventivno, vodeći računa o nacionalnoj bezbjednosti, ali je siguran da će Srbija, bude li potrebe, umjeti da zaštiti svoju teritoriju.

Vučić je juče izjavio da će, ukoliko dođe do navale migranata, kojih je prema njegovim saznanjima oko 130.000 i koji idu ka granici Turske i Grčke, Srbija će, ukoliko bude potrebe, umjeti da zaštiti svoje granice i teritoriju od migranata.

U tome će se, kako je rekao predsjednik Srbije, voditi isključivo interesima nacionalne bezbjednosti i sigurnosti.

"Ako bude potrebe da zaštitimo i sačuvamo granice, to ćemo uraditi na efikasan način. Ovog puta neću da čekam odgovore od EU, već ćemo se ponašati apsolutno i isključivo u interesu naše bezbjednosti i sigurnosti", rekao je Vučić.

On je rekao i da Srbija neće dozvoliti da bude parking za migrante.

"Ako bude potrebe, ako neko bude pomislio da Srbija treba da postane parking za migrante, pokazaćemo da se to neće dogoditi i na rezolutan, jasan, nedvosmislen način naši državni organi neće dozvoliti ulaz na teritoriju Srbije onim licima za koje smatramo da bi mogla da ugroze sigurnost i bezbjednost Srbije", rekao je Vučić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.