Herceg Novi: Propao kamion na šetalištu(FOTO)
Foto: Davor Jelić

Herceg Novi: Propao kamion na šetalištu(FOTO)

Kamion za odvoz zelenog otpada preduzeća Komunalno stamebno Herceg Novi oko 12 i po propao je u dijelu Šetališta Pet Danica na Savini, kod bivše Meteorološke stanice.

To je mjesto gdje je prije nepunih mjesec i po izbetonirano zbog šupljine u trupu Šetališta, gdje su morska voda i valovi podlokali parapetni zid. Zdrobljena je kamena konstrukcija, još iz doba Austrougara, piše Radio Jadran.

Kamion je odvozio dijelove stabla palmi koje su zaposleni u Sektoru zelenila ovog preduzeća jutros uklonili sa Škvera, sa platoa ispred spomenika Tvrtku I.

Taj dio puta bio je dvadesetak dana van funkcije i zabranjen za saobraćanje, međutim, obavještenje i četiri gvozdena stuba neko je ukolonio, pa je prolaz bio ponovo „otvoren“ i prijetnja za prolaznike.

Betoniranje ovog dijela dionice obavljeno je u sklopu hitnih sanacija obalne infrastrukture nakon novembarskog nevremena, za koje je Morsko dobro izdvojilo 30 hiljada eura.

Upozorenje starosjedilaca da će se ovo desiti i čak da će doći do urušavanja kolektora nije imalo odjeka kod nadležnih.

Jedan od obližnjih stanovnika, Davor Jelić bio je očevidac ove nezgode, koja se srećom dobro završila po vozača kamiona Željka Markovića. Jelić, priča za Radio Jadran da se zadesio tu baš u trenutku kad je kamion propadao.

“Kamion je propao na moje oči, pod teretom. Mislim da je i kolektor dolje oštećen, vidim da je cijev jedna dobro pukla i upali su komadi betona. Ne znam ni kada će niti ko to sada popraviti. Jedno vrijeme je saobraćanje bilo zabranjeno. Postojali su čunjevi koje su svi micali i na kraju su uklonjeni. To što je izbetonirano na trasi bilo je samo debljine oko 10-15 cm i nije moglo da izdrži prolaz teškog kamiona”, priča Jelić.

kamionput04032

Foto: Radio Jadran

Saobraćaj za vozila sada je definitvno onemogućen, osim za pješake i bicikliste, koji moraju proći kroz obližnju baštinu.

Jelić kaže da je nekoliko puta, od završetka betoniranja, upozoravao i Komunalnu policiju i koga god je mogao da se tuda ne smije prolaziti vozilima. I sam nije išao autom ovom trasom Šetališta, iako ima urednu dozvolu. Međutim, bez uspjeha, jer je epilog danas umalo i tragičan, piše Radio Jadran.

Ko je sve zatajio u ovom slučaju, je li urušen novi kolektor, presotaje da se istraži, od Morskog dobra, Opštine, komunalne policije, Vodovoda i kanalizacije, izvođača kolektora, građana….

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.