Jedna žena dva puta oboljela od koronavirusa
Ilustracija

Japan

Jedna žena dva puta oboljela od koronavirusa

Žena koja je radi kao vozač turističkog autobusa u Osaki drugi put je pozitivna na koronavirus, što je prvi takav slučaj u Japanu.

Žena je testirana pozitivno na koronavirus u srijedu, nakon što je osjetila bolove u grlu i grudima, javlja Rojters.

Prvi put je testirana u januaru, nakon čega je hospitalizovana, ali se brzo oporavila.

Ministar zdravlja Japana rekao je da je to prvi pacijent koji je nakon bolničkog liječenja ponovo pozitivan na koronavirus.

Iako je ovo prvi takav slučaj u Japanu, slučajevi drugog pozitivnog testa prijavljeni su u Kini.

"Jednom kada dobijete infekciju, ona može ostati u stanju mirovanja i sa minimalnim simptomima, a zatim može doći do pogoršanja ako se nađe u plućima", objasnio je profesor Medicinske škole Univerziteta Njujork.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.