Dodik: Đukanoviću ne treba omogućiti političku pozornicu u Sarajevu kako bi govorio o situaciji u Crnoj Gori
Milorad Dodik

Dodik: Đukanoviću ne treba omogućiti političku pozornicu u Sarajevu kako bi govorio o situaciji u Crnoj Gori

Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH rekao je da je protiv posjete Mila Đukanovića, predsjednika Crne Gore BiH, glasao, između ostalog i zbog zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske koji srpske predstavnike u institucijama BiH obavezuje da ne učestvuju u donošenju odluka dok se ne usvoji Zakon o prestanku mandata stranih sudija i izboru domaćih sudija u Ustavni sud BiH.

Dodik je na posebnoj sjednici NS RS koja se odnosi na izjave srpskog člana Predsjedništva BiH o štetnosti posjete predsjednika Crne Gore i raspoređivanju Fronteksa na granici sa Hrvatskom, nakon što je po tim tačkama preglasan u Predsjedništvu BiH, rekao i to da bi protiv posjete Đukanovića bio i da nije bilo tih zaključaka.

On je istakao da se Đukanoviću ne treba omogućiti politička pozornica u Sarajevu kako bi eventualno govorio o situaciji u Crnoj Gori, i zakonu kojim se atakuje na imovinu Srpske pravoslavne crkve.

"Moja želja je bila da se posjeta predsjednika Crne Gore odgodi. Ne vjerujem da postoji pravoslavac Srbin koji nema obavezu da poštuje snagu i molitveni karakter litija koje se održavaju od Trebinja do Banjaluke", rekao je Dodik ističući da posjeta treba da se odloži do smirivanja stanja u Crnoj Gori, prenose Nezavisne novine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.