Četvoročlanoj porodici iz pljevaljskog sela potreba pomoć, majka teško bolesna, otac bez posla
Foto:Banka Hrane

Žive od 130 eura socijalne pomoći

Četvoročlanoj porodici iz pljevaljskog sela potreba pomoć, majka teško bolesna, otac bez posla

Četvoročlana porodica Šćepanović koja živi u pljevaljskom selu Bosčinovići je potrebna pomoć.

Porodica koja živi u maloj iznajmljenoj kući udaljenoj 10 km od grada istu plaće 50 eura od skromne socijalne pomoći u iznosu 130 eura.

Pored stanarine, treba izdvojiti novac za ostale dažbine poput struje i dr.

Kako navode iz Banke hrane, majci je dijagnostifikovan tumor pluća i toku se terapije. Takođe, potrebna joj je pomoć za kupovinu ljekova  za imunitet i poboljšanje  krvne slike koji se ne refundiraju kod Fonda zdravstva.

"Sve što imaju daju za ljekove i više od toga. Za adekvatnu ishranu bolesnika,  novca nema. Djeca, sinovi  su 5 i 6 razred Osnovne škole.Skromni su  i ne traže više od onoga što im se  može pružiti. O teškoj situaciji u kojoj su se našli  govori muž Ilija,  pognute glave sa kneglom u grlu.Nada se oporavku supruge.", kažu iz Banke hrane.

Kako kaže m i ranije su živjeli u nemaštini ali su se borili, otac je radio  fizičke poslove, najčešće u šumi a sada kada je zima posla nema a i neće moći raditi koliko treba, jer je sav teret porodice pao na njega.

Iz Banke hrane ističu da je ovoj porodicu svaka vrsta pomoći dobrodošla.

Hrana, sredstva za higijenu, obuća i odjeća za djecu( 33 i 36 brojevi obuće)  lijekovi..
Ako želite i možete  pomoći  možete  to uraditi na  žiro račun 535-1400200002913-53   na  ime Ilija  Šćepanović, kod Prve banke.

Broj telefona  porodice  možete  dobiti od Banke hrane  na tel 069495680, putem e.maila bankahranepg@ gmail.com ili u inboxu na fb stranici Banke hrane Crne Gore . 

Banka hrane navodi i da je moguće uplatiti novac za ljekove apoteci Prima u Pljevljima  na broj je 530-15077-81 NLB i 530-15977-81 koji je kod NLB banke a porodica će podići ljekove.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.