Košarkaška reprezentacija Crne Gore poražena od Francuske
Foto: Fiba.basketball

Drugo kolo G grupe kvalifikacija za EP

Košarkaška reprezentacija Crne Gore poražena od Francuske

Košarkaška reprezentacija Crne Gore poražena je u gradiću Muleru le Keptif od Francuske 66:85 (12:16, 26:22, 16:20, 12:25), u utakmici drugog kola G grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine.

To je prvi poraz crnogorskih košarkaša u kvalifikacijama, nakon startnog trijumfa protiv Velike Britanije 81:74.

Francuska je upisala prvi trijumf, nakon startnog poraza na gostovanju Njemačkoj 83:69,prenosi RTCG.

Loša posljednja četvrtina i svega 12 postignutih poena koštala je crnogorsku selekciju povoljnijeg rezultata u Francuskoj.

Crnogorska selekcija tri četvrtine bila je ravnopravan rival, u 20. minutu imala je neriješen rezultat (38:38), a posljednji put zaprijetila je početkom posljednje četvrtine kada je zaostatak svela na tri poena (62:59).

U nastavku meča uslijedila je dominacija domaćina koji stekao dvocifrenu prednost, koju je do kraja meča uspio da uveća.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Geršon Jabusel sa 15, dok je Mustafa Fal ubacio 12 poena.

U crnogorskoj selekciji najbolji je bio Nikola Ivanović sa 24, dok je Marko Todorović dodao 12 poena.

Crna Gora će u nastavku kvalifikacija, 26. novembra, biti gost Njemačke.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.