Od 27. februara se zatvara granični prelaz Vraćenovići
ilustracija

Od 27. februara se zatvara granični prelaz Vraćenovići

Granični prelaz Vraćenovići će biti zatvoren od 27. februara, saopštila je Uprava policije.

Vlada Crne Gore je, na sjednici od 20. februara 2020. godine, na predlog Ministarstva unutrašnjih poslova, usvojila Informaciju o potrebi privremenog zatvaranja graničnog prelaza Vraćenovići, za period od 90 dana, odnosno najkasnije do 1. juna, tokom izgradnje saobraćajne infrastrukture na zajedničkom graničnom prelazu Vraćenovići – Deleuša, na putnom pravcu Nikšić – Bileća.

Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzima aktivnosti na izgradnji savremenog zajedničkog graničnog prelaza Vraćenovići (CG) – Deleuša (BiH), u Vraćenovićima, na putnom pravcu Nikšić – Bileća. Sredstva za izgradnju ovog graničnog prelaza obezbijeđena su kroz sektorsku budžetsku podršku Evropske unije, u cilju unapređenja sistema integrisanog upravljanja granicom - kaže se u saopštenju.

U periodu zatvaranja graničnog prelaza Vraćenovići,kako se navodi, preusmjeriće se saobraćaj na druge granične prelaze za međunarodni putnički i robni saobraćaj, a prije svega na granični prelaz Ilino Brdo – Klobuk, na putnom pravcu Nikšić – Trebinje, odnosno Trebinje – Nikšić, uz mogućnost korišćenja i drugih graničnih prelaza za međunarodni putnički i robni saobraćaj Šćepan Polje – Hum, na putnom pravcu Plužine – Foča, Sitnica – Zupci, na putnom pravcu Herceg Novi – Trebinje, Metaljka – Metaljka, na putnom pravcu Pljevlja – Čajniče i Šula – Vitina za međunarodni putnički saobraćaj, na putnom pravcu Pljevlja – Foča.

Granična policija i carina Crne Gore i Bosne i Hercegovine će, povećanim angažovanjem svojih službenika, obezbijediti adekvatne mjere u cilju ubrzanja graničnih procedura - ističu iz policije.

"Takođe, blagovremeno će biti izrađen Elaborat privremene saobraćajne signalizacije, kako bi se na adekvatan način obavijestili – usmjerili učesnici u saobraćaju na korišćenje alternativnog graničnog prelaza, uključujući i postavljanje signalizacije na raskrsnicama Vilusi, Meljine, Bileća i Trebinje na lokacijama koje će učesnicima u saobraćaju pružiti navedene informacije.", zaključuju iz UP.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.