Podgorica dobija još jedan urbani džep na Zabjelu
Foto: Glavni grad

Podgorica dobija još jedan urbani džep na Zabjelu

"Zeleni kutak u Ulici Ilije Plamenca na Zabjelu, jedna od mikro lokacija koje se uređuju u okviru projekta Mikro 020, poprima konture budućeg izgleda", navodi se u saopštenju Glavnog grada.

Uređenje skvera u ul. Ilije Plamenca u Zabjelu pokrenuto je na inicijativu kompanije PETROL Crna Gora MNE doo.

"Zahvaljujući donaciji kompanije u vidu materijala i radova, zajedno sa gradskim preduzećem Zelenilo doo, obezbijeđena je još jedna Mikro lokacija u gradu.

Zelenilo je zasadilo 27 stabala crnog bora i bijelog duda, 352 žbuna i 4.800 lukovica, a tepih travnjak je postavljen na 286 kvadratnih metara. Ugrađen je i hidro sistem za navodnjavanje, a narednih dana biće završene klupe i kante za otpatke.

Idejnim rješenjem, koje je preko Saveza arhitekata Crne Gore izradio Veljko Vulanović, zidovi u parku su predviđeni za oslikavanje muralima, što će se realizovati u nekoj od kasnijih faza projekta. Rješenjem je takođe predviđena i pozicija za postavljanje skulpture, odnosno umjetničke instalacije", saopšteno je iz Glavnog grada.

Kako se dodaje, kompanija Petrol realizacijom ovog projekta pridružila se grupi odgovornih kompanija koje zajedno sa nadležnim službama Glavnog grada doprinose oplemenjavanju, uređenju i revitalizaciji javnih zelenih površina u Podgorici.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.