Ostrvska država donirala skroman poklon: 100 eura Kini za borbu protiv koronavirusa
Foto: Facebook

Kina i ovakve gestove uvažava

Ostrvska država donirala skroman poklon: 100 eura Kini za borbu protiv koronavirusa

Unija Komora, mala ostrvska država u Indijskom okeanu, htjela je da se uključi u borbu protiv koronavirusa, pa je Kini dala simboličan poklon od 100 eura za pomoć.

Svaka, pa i skromna donacija pomaže kada se borite protiv epidemije. Ceremonija uručenja poklona održala se u glavnom gradu zemlje, Moroniju, još početkom januara, ali su lokalni mediji o njoj izvještavali tek poslednjih dana.

Delegacija koju je predvodio dr Ahamada Msa M'liva uručila je kineskom ambasadoru simboličnu sumu od 100 eura, poklon namijenjen za kupovinu maski.

"Znamo kapacitete i sredstva Kine, ali ovim gestom država je željela da kineskom narodu pokaže koliko su Komori zabrinuti", rekao je dr M'liva.

Takođe je pohvalio kineske vlasti za komunikaciju i saradnju sa međunarodnim organizacijama koje se bore protiv epidemije koronavirusa, što je on opisao kao "složeno i bolno iskušenje."

Od virusa je do sada umrlo više od 1.000 ljudi, a najmanje 43.000 su zaražene širom svijeta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.