Foto: MKU

Ministarstvo kulture

"Uništavanje zidina Duklje nešto preko čega niko civilizovan ne može preći"

Organizovane grupe, koje ovih dana uništavaju javnu imovinu, ovog su puta farbom oskrnavile lokalitet Duklje, rekavši time sve o odnosu prema istoriji i nasljeđu Crne Gore, saopšteno je iz Ministarstva kulture.

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović naložio je Centru za konzervaciju i arheologiju da već ujutru, primjenom svih stručnih i konzervatorskih mjera, uklone oštećenja sa jednog od najznačajnijih kulturnih dobara u državi.

"Uništavanje zidina Duklje nešto preko čega niko civilizovan ne može preći", poručuju iz Ministarstva.

Foto1

Foto: MKU

Ovo je je, kako navode iz Ministarstva, nažalost, samo logičan nastavak nakon nedavnog uništavanja spomenika antifašističkoj borbi.

"Sve zajedno govori da onima koji navodno “brane svetinje” smeta sve što je dio istorije Crne Gore. I antifašizam i prva crnogorska država za njih su trn u oku, za koji očito vjeruju da će nestati ukoliko ga prefarbaju lakom distribuiranim posredstvom političkih partija", piše u saopštenju Ministarstva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.