CG zauzela visoko mjesto na listi najbrže rastućih turističih destinacija na svijetu
Ilustracija

Država zabilježila visoko peto mjesto

CG zauzela visoko mjesto na listi najbrže rastućih turističih destinacija na svijetu

Crna Gora se nalazi na visokom petom mjestu na listi najbrže rastućih turističkih destinacija u svijetu tokom 2019. godine, navodi se u najnovijem izveštaju Svjetske turističke organizacije (UNWTO).

Crna Gora je ostvarila ovako visok plasman zahvaljujući povećanju broja turista za čak 21,4 odsto, prenosi FoNet.

Najveći rast u prošloj godini zabilježili su Mijanmar 40,2 odsto, Portoriko 31,2 odsto, Iran 27,9 odsto i Uzbekistan 27,3 odsto, prenosi portal indikator.ba.

Visok plasman ostvarila je i Bosna i Hercegovina, koja je sa rastom broja turista od 13,7 odsto u 2019. godini zauzela 14. mjesto na rang listi UNWTO.

Podaci UNWTO pokazuju povećanje broja turista u svijetu za četiri odsto u odnosu na 2018. godinu.

Većina važnih destinacija bilježi stabilan rast broja posjetilaca, poput Francuske koja je imala više od 90 miliona posjetilaca u 2019. godini.

Egipat, Turska i Tunis se polako oporavljaju i ponovo uspijevaju da privuku veliki broj turista.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.