Širenje novog koronavirusa ubrzano
Si Đinping

Kineski predsjednik

Širenje novog koronavirusa ubrzano

Širenje novog koronavirusa je ubrzano, upozorio je danas predsjednik Kine Si Đinping nakon posebnog sastanka Vlade.

Njegova zemlja suočava se sa ozbiljnom situacijom, upozoreno je uz informacije da je od novog koronavirusa dosad smrtno stradalo najmanje 56 osoba, dok je skoro 2.000 zaraženih. Virus se prvi put pojavio u decembru u kineskom gradu Vuhan.

U međuvremenu su britanski istraživači upozorili da postoji realna mogućnost da Kina neće moći obuzdati virus, piše BBC. Izdate su i restrikcije u vezi sa putovanjima, a od nedjelje privatnim vozilima zabranjeno je da ulaze u centar Vuhana.

Nakon najave gradnje jedne montažne bolnice u tom gradu, najavljena je gradnja i druge sa 1.300 kreveta, koja bi trebalo da bude završena za 15 dana, objavio je list People's Daily.

Specijalni vojni medicinski timovi upućeni su u provinciju Hubei, u kojoj se nalazi grad Vuhan, a brojni događaja organizovani u povodu Kineske nove godine su otkazani.

Širom kineskih gradova medicinski timovi mjere temperaturu putnicima, a u nekoliko gradova su zatvorene željezničke stanice kako bi se izbjeglo širenje virusa u gužvama.

U Hong Kongu je proglašen najviši nivo uzbune i produžen raspust u školama. Još nekoliko zemalja u izolaciji liječi oboljele.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.