Komemorativna sjednica povodom smrti Veselina Vojinovića:Čitav život uložio u sport
Foto: Opština Bijelo Polje

Komemorativna sjednica povodom smrti Veselina Vojinovića:Čitav život uložio u sport

Komemorativna sjednica povodom smrti uspješnog sportiste i istaknutog sportskog radnika Veselina - Bukala Vojinovića održana je danas u sali Skupštine opštine Bijelo Polje.

Minutom ćutanja veliki broj sugrađana i prijatelja porodice Vojinović odao je poslednju poštu Veselinu-Bukalu, koji je, kako je istakao i predjsednik Opštine Bijelo Polje, Petar Smolović, ostavio neizbrisiv trag u istoriji bjelopoljskog sporta.

„Ja ću ga pamtiti, kao čovjeka koji je čitav svoj život uložio u sport i to na tradicionalnim principima, jer on od sporta nije očekivao priznanje i finasijsku korist. Potiče iz ugledne sportske porodice, koja je dala veliki broj uglednih sportista i sportskih radnika dali veliki doprinos sportu Bijelog Polja“ – kazao je Smolović.

00000kome

Foto: Opština Bijelo Polje

O životu i radu Veselina - Bukala Vojinovića na komemorativnoj sjednici govorio je i njegov dugogodišnji prijatelj i kolega, sportski radnik, Uglješa Rakočević, koji je rekao da je Bukalo bio uzor mladim košarkašima i trenerima, te da je kao visokoobrazovani trener i pedagog cijenjen i van granica Bijelog Polja.

“Afirmisao je košarkaški sport i to kao vrsni sportista, trener i organizator brojnih manifestacija fizičke kulture, a dao je veliki doprinos organizaciji MOSI, kao učesnik i kao rukovodilac ekipe Bijelog Polja. Ostaće upamćen ne samo kao vrhunski sportista i sportski radnik, već ćemo ga se sjećati i po poštenju, dobročinstvu i dobrotorstvu, vrlinama neprolaznih vrijednosti”, zaključio je Rakočević.

Istaknuti sportski radnik Veselin - Bukalo Vojinović  preminuo je juče iznenada  u u 66. godini.

Vojinović je sahranjen danas na gradskom groblju i na vječni počinak ispraćen uz stihove omiljene pjesme "Kako mi nedostaješ".

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.