Prilika koja se ne propušta: Japanski milijarder traži djevojku za put na Mjesec
Foto: Instagram

Prilika koja se ne propušta: Japanski milijarder traži djevojku za put na Mjesec

Japanski milijarder Jusaku Maezava u potrazi je za djevojkom koja će mu se pridružiti na putovanju oko Mjeseca, čime će ponovno pokušati da privuče pažnju javnosti.

Četrdesetčetvorogodišnji Maezava, koji je prodao svoju online modnu trgovinu Zozo Inc konglomeratu SoftBank Group, u potrazi je za slobodnim djevojkama starijim od 20 godina za Učestvovanje u šou koji će se prikazivati na streaming servisu AbemaTV. 

"Kako su počeli da me obuzimju emocije, usamljenosti i praznine, razmišljam samo o jednoj stvari - ljubavi prema ženi", napisao je Maezava na web stranici za prijave. 

"Želim da pronađem životnu partnerku. I snjom želim da širim ljubav i mir u svijetu iz svemira", nastavlja Maezava koji će 2023. postati prvi putnik koji će u privatnom aranžmanu putovati oko Mjeseca u sklopu Muskova programa SpaceX.  

Maezava je nedavno prekinuo vezu s 27-godišnjom glumicom Ajame Goriki. Na put oko Mjeseca planira da povede i umjetnike koji će u svemiru stvarati djela u sklopu projekta koji je nazvao "Dragi Mjeseče". 

Kandidatkinje trebaju da budu zainteresovane za odlazak u svemir, učestvovanje u pripremi putovanja i da žele mir u svijetu", navodi se na web stranici. 

Rok za prijavu je do 17. marta, a Maezava će svoju partnerku da izabere krajem tog mjeseca, prenosi Index.hr.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.