NK: Napreduju radovi na Domu starih i Zahumlju, počinje izgradnja tribine stadiona Sutjeske
Dom starih Nikšić

NK: Napreduju radovi na Domu starih i Zahumlju, počinje izgradnja tribine stadiona Sutjeske

Uprava javnih radova trenutno na području opštine Nikšić realizuje tri značajna projekta, čija je ukupna vrijednost blizu 11 miliona eura, a zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama, radovi na gradilištima napreduju iz dana u dan.

"U okviru kompleksa Doma za stare, u toku je postavljanje krovne konstrukcije na dva objekta, dok je na jednom objektu već završena. Građevinci su takođe angažovani i na hidroizolacionim radovima, iskopima, kao i pripremi unutrašnjosti objekata za dalje radove", saopšteno je iz Uprave javnih radova.

Prva faza projekta realizuje se kroz Regionalni stambeni program, dok drugu fazu finansira Vlada Crne Gore iz kapitalnog budžeta. Ukupna vrijednost investicije je oko 5,5 miliona eura, a očekuje se da do kraja ove godine bude završen najveći dio građevinskih radova.

"Takođe, rušenjem tribine stadiona Sutjeske počela je i priprema za početak radova na jednom od najvećih projekata u gradu pod Trebjesom. Dotrajali objekat početkom naredne godine zamijeniće novo, moderno zadanje po najvećim evropskim standardima, čime će se u značajnoj mjeri unaprijediti uslovi rada kluba.

Nakon što lokacija bude u potpunosti očišćena da ostataka stare tribine, počeće izgradnja nove, u vrijednosti od 4,6 miliona eura. Od toga će 3,3 miliona eura izdvojiti Vlada, dok će ostatak obezbijediti Fudbalski savez Crne Gore", saopšteno je iz Uprave javnih radova.

StadionSutjeske1

Stadion Sutjeska

Novi objekat imaće prizemlje i tri sprata, a ukupna bruto površina, zajedno sa tribinom za gledaoce kapaciteta 3.200 sjedišta, iznosiće oko 6.200 metara kvadratnih.

U cilju razvoja kulture grada pod Trebjesom, u toku je i dogradnja objekta Javne ustanove “Zahumlje”.

"Radovi teku planiranom dinamikom, u proteklih nekoliko sedmica završen je veliki dio grubih građevinskih radova, pa se očekuje da posao bude završen početkom narednog proljeća.

Osnovano prije više od 120 godina, “Zahumlje” danas predstavlja simbol kulturnog života grada, zbog čega je prepoznata potreba za unapređenje uslova rada njegovih članova i zaposlenih", saopšteno je.

Zahumlje1

Zahumlje

Za ovaj posao Vlada iz kapitalnog budžeta izdvaja blizu 300 hiljada eura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.