SNP

"Definisati precizne mjere koje će podstaći naše ljude da ne napuštaju svoje domove"

"Zvanična statistika pokazuje ono što je trend već dugi niz godina: za 11 mjeseci 2019. godine iz četrnaest opština u Crnoj Gori odselilo se više građana nego što se u njih doselilo", navodi se u saopštenju Socijalističke narodne partije(SNP).

"U odseljavanju prednjače Bijelo Polje, Nikšić i Pljevlja, čiji žitelji najčešće odlaze u Podgoricu i na primorje.

Ovi pokazatelji su još jedan jasan poraz Vlade Crne Gore i njenog premijera, koji se tako glasno hvalio mjerama preduzetim u cilju postizanja ravnomjernog regionalnog razvoja, a posebno desetinama miliona eura koje su navodno uložene u sjever naše zemlje", navode iz SNP-a.

Da je to zaista istina, dodaju da stanovnici većine crnogorskih opština ne bi napuštali svoja ognjišta kako bi se mučili i živjeli kao podstanari u Podgorici ili, "što je još gore, bježali trbuhom za kruhom u Njemačku i druge države, bez namjere da se ikada vrate".

Socijalistička narodna partija smatra da se mora donijeti jasna strategija ostvarivanja ravnomjernog regionalnog razvoja, te definisati precizne mjere koje će podstaći naše ljude da ne napuštaju svoje domove.

"Vlada Crne Gore, umjesto praznih priča i lažnih obećanja, konačno mora našim građanima stvoriti uslove da tu, gdje su svoji na svome, mogu živjeti dostojanstveno od svog rada". poručuju iz SNP-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.