Episkop dioklijski Metodije

"Policija noćas pretukla Episkopa dioklijskog Metodija"

"Na mostu na Đurđevića Tari policija je noćas, u toku protesta protiv donošenja zakona o slobodi vjeroispovijesti, brutalno pretukla Preosvećenog Episkopa dioklijskog Metodija", saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Kako se navodi u saopštenju, vladiku i pojedine vjernike su oborili na zemlju i tukli prendrecima i nogama.

"Povrijeđena su i dva vjernika, koji su pokušavali da ga zaštite. Jednom je polomljen kuk, a drugom ključna kost i oni su hospitalizovani u pljevaljskoj bolnici.

Ovim činom najbolje se potvrdila istinitost riječi premijera Markovića koji je u Skupštini rekao da policija ne smije da primijeni silu protiv vjernika, kakav zakon o slobodi vjeroispovijedanja je usvojen i koliko su Crkva i vjerni narod slobodni u savremenoj Crnoj Gori",saopšteno je iz Mitropolije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.