Mandić, Knežević i Zogović uhapšeni, 19 pušteno na slobodu
Foto: Screenshot

Policija postupala u skladu sa zakonima

Mandić, Knežević i Zogović uhapšeni, 19 pušteno na slobodu

Policija je tokom noći postupala u skladu sa zakonom i primijenila sredstva prinude u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, saopšteno je iz Uprave policije.

Nakon incidenta u Skupštini Crne Gore, a na zahtjev predsjedavajućeg Parlamenta za intervenciju policije usljed eskalacije dešavanja u plenarnoj Sali, u službene prostorije Centra bezbjednosti Podgorica su privedena 22 lica, od kojih je 17 poslanika Demokratskog fronta.

"U prostorijama Skupštine policija je izvršila uviđaj i izuzela tragove sa lica mjesta i konstatovala oštećenja na inventaru.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je nakon ocjene dokaza naložio da se slobode liše Milun Zogović zbog sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i Andrija Mandić i Milan Knežević zbog sumnje da su počinili krivično djelo sprječavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.  

Ova lica će biti privedena nadležnom tužiocu uz krivične prijave", saopšteno je iz Uprave policije.

Protiv ostalih privedenih lica biće pokrenuti prekršajni postupci zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

Policija će narednih dana pratiti aktuelna dešavanja i postupati efikasno u skladu sa zakonskim ovlašćenjima u interesu bezbjednosti svih građana, dodaje se u saopštenju.

Podsjećamo, nakon što je Vlada odbila tri amandmana, DF poslanici tog političkog saveza bacili su petardu u salu nakon čega su unutra ušli pripadnici obezbjeđenja.

Tada je došlo do verbalnog sukoba s predsjednikom parlamenta Ivanom Brajovićem i pokušaja fizičkog obračuna s pojedinim poslanicima.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.