Predmet za pokušaj terorizma dostavljen Apelacionom sudu
Foto: Screenshot

Sa pristiglim žalbama na prvostepenu presudu

Predmet za pokušaj terorizma dostavljen Apelacionom sudu

Predmet protiv optuženih za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora oktobra 2016. godine dostavljen je Apelacionom sudu, saznaju Dnevne novine.

Kako je saopšteno tom listu iz Višeg suda u Podgorici, spisi predmeta sa pristiglim žalbama na prvostepenu presudu predati su u rad drugostepenom sudu nakon što su advokati odbrane uložili žalbe na odluku sutkinje Višeg suda Suzane Mugoše, izrečenu 9. maja ove godine.

Shodno Zakoniku o krivičnom postupku Crne Gore, Apelacioni sud, kao drugostepeni u ovom predmetu, dužan je da najkasnije u roku od tri mjeseca od dana kad je primio spise od Višeg suda, iste vrati prvostepenom sudu.

Podsjetimo, svih 14 optuženih u predmetu pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016. oglašeni su krivim i kažnjeni ukupnom kaznom 68 i po godina zatvora.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.