Uhapšen Nikšićanin osumnjičen da je član kriminalne organizacije
ilustracija

Akcija "Kargo"

Uhapšen Nikšićanin osumnjičen da je član kriminalne organizacije

Službenici Uprave policije su u koordinaciji sa Specijalnim državnim tužilaštvom, u nastavku operativne akcije „Kargo“ u Nikšiću uhapsili D.A. (22) zbog postojanja osnovane sumnje da je član kriminalne organizacije.

Osumnjičeni D.A. je, kako je saopšteno, uz krivičnu prijavu sproveden Specijalnom državnom tužiocu na dalju nadležnost i postupanje.

Kako se sumnja, ova organizacija je za cilj imala vršenje krivičnih djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, pri čemu je svaki njen član imao unaprijed određene uloge i zadatke, a djelovanje je sprovođeno u dužem vremenskom periodu na međunarodnom nivou, naveli su iz Uprave policije.

U okviru navedene operativne akcije do sada je procesuirano ukupno 20 lica.

Osim toga, policija je u Nikšiću postupajući po naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici izvršila pretres kuće i drugih prostorija koje koristi lice lice N.B. (18) iz Nikšića.

"Ovom prilikom je pronađeno je deset pvc pakovanja sa sadržajem za koji se sumnja da je opojna droga marihuana i da je bila namijenjena za tzv. uličnu prodaju. Takođe, pronađena je i jedna bočica sa 43 različite tablete. Navedena materija i tablete izuzeti su sa lica mjesta i biće predmet daljih vještačenja.", kaže se u saopštenju.

N.B je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćenja proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, te je uz krivičnu prijavu sproveden nadležnom tužilaštvu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.