Policija najavila pojačane kontrole zbog vožnje pod dejstvom alkohola
ilustracija

I dalje jedan od najzastupljenijih prekršaja

Policija najavila pojačane kontrole zbog vožnje pod dejstvom alkohola

Crnogorska policija apelovala je na vozača da ne upravljaju vozilom nakon konzumacije alkohola te najavila pojačane kontrole, naročito u danima vikenda.

Imajući u vidu da je upravljanje vozilom od strane vozača koji su prethodno konzumirali alkohol i dalje jedan od najzastupljenijih prekršaja i uzroka saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama, službenici saobraćajne policije će narednih dana vršiti pojačane kontrole učesnika u saobraćaju,  sa posebnom pažnjom na kontrolu vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola - najavljeno je iz Odsjeka za bezbjednost drumskog saobraćaja.

Ova kategorija vozača će, kako se navodi, biti poseban predmet  kontrola od strane saobraćajne policije u danima vikenda, imajući u vidu da statistički podaci pokazuju, da najviše vozača tih dana, u večernjim i noćnim časovima, konzumira alkohol i sjeda za volan svog automobila. 

"Još jednom apelujemo na vozače, da nakon konzumiranja alkohola,  ne upravljaju vozilom, jer ovakvim opasnim i neodgovornim ponašanjem, ugrožavaju, ne samo svoj život, već i živote svojih saputnika i ostalih učesnika u saobraćaju." - poručuju iz Odsjeka za bezbjednost drumskog saobraćaja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.