Jačina zemljotresa u Albaniji kao tri atomske bombe, poslednji registrovan posle 19h
Foto:EPA

Jačina zemljotresa u Albaniji kao tri atomske bombe, poslednji registrovan posle 19h

Prema podacima objavljenim na veb portalu "Volcano discavery" zemljotres jačine 6,3 stepena, koji je pogodio Albaniju po snazi je kao 60.000 tona eksploziva TNT, što je ekvivalent za tri atomske bombe, prenio je portal Sot njuz.

Albaniju je od ranog jutra potresalo više zemljotresa, a poslednji je zabilježen u 19 sati i 15 minuta i bio je jačine 3.1 Rihtera.

U međuvremenu je registrovano čak 40 potresa.

Prema poslednjim podacima, 22 osobe su izgubile život u ovoj prirodnoj katastrofi a više od 600 osoba je povrijeđeno.

Najteže pogođena područja su Drač i Tumana.

Vlada Albanije proglasila je 27. novembar danom žalosti zbog žrtava zemljotresa u kojem su poginule 22 osobe, javlja dnevnik Šekuli. Zastave na svim institucijama će biti spuštene na pola koplja.

Potres  se osjetio u čitavom regionu a Crna Gora i druge zemlje uputile su pomoć.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.