Mačak Saša pronađen 1.900 km od svog doma posle 5 godina
ilustracija

Mačak Saša pronađen 1.900 km od svog doma posle 5 godina

Muškarac iz Oregona pronašao je svog mačka 1.900 kilometara od doma u kojem su zajedno živjeli, a iz kog je životinja nestala prije pet godina, prenosi BBC.

Crni mačak Saša pronađen je na ulicama Sante Fea u Novom Meksiku pet godina nakon nestanka iz svog doma u Portlandu. 

Iz azila u Santa Feu kažu da su uspjeli locirati vlasnika skeniranjem Sašinog mikročipa. 

Mačak je ove nedelje vraćen vlasniku Viktoru Usovu. Njegov ljubimac nestao je prije pet godina, a Usov je već izgubio nadu da će ga ponovo vidjeti. 

"Nisam mogao vjerovati. Pomislili smo na najgore, ali kad su nas nazvali bili smo zahvalni što je Saša živ i što je dobro", rekao je Usov, prenosi N1 pozivajući se na Hinu.

Nije poznato kako je Saša dospio do Santa Fea, ali Usov vjeruje da je njegov ljubimac uspio "uhvatiti prevoz". 

"Želim vjerovati da je proživio sjajnu američku avanturu", kaže Usov. 

Porparol azila Murad Kirdar kaže da cijela priča ukazuje na važnost mikročipovanja kućnih ljubimaca.

"Jednostavan mikročip, veličine zrna pirinča koji je ugrađen pod kožu kućnog ljubimca, pomogao nam je pronaći vlasnika nestalog mačka", naveo je u saopštenju. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.