Fudbaler ubijeđen da se povrijedio zbog crne magije
Mohamed Baja Turej

Fudbaler ubijeđen da se povrijedio zbog crne magije

Napadač Đurgardena i Sijera Leonea Mohamed Baja Turej rekao je da se oporavlja od povrede za koju trvrdi da je izazvana crnom magijom.

Mohamed Baja Turej nije igrao u porazu svoje reprezentacije od Benina (1:0) u meču kvalifikacija za afrički Kup nacija zbog povrede koju je zadobio nekoliko dana ranije u duelu sa Lesotom (1:1), prenosi N1.

Baja Turej je sa Đurgardenom ranije ovog mjeseca osvojio titulu, a dobio je i nagradu za najboljeg strijelca švedskog šampionata.

"Skoro sam se u potpunosti oporavio. Nisam imao nikakvu povredu prsta tokom ili nakon meča sa Lesotom, niko me nije ni nagazio ili udario u nekom duelu. Ali, kada smo se vratili u hotel počeo sam da osjećam bol", ispričao je Baja Turej za BBC.

"Obavijestio sam ljekare o tome i oni nisu mogli da shvate o čemu se radi i zašto osjećam bolove koji su postajali sve jači. Do vremena kada smo dan kasnije došli na trening već me je boljela cijela noga. Tada sam odlučio da se za pomoć obratim porodici i otišao sam kod 'narodnog' ljekara. Ona mi je rekao da bol osjećam zbog magičnog objekta na koji sam nagazio u Leone stars kampu a koji je neko tu namjerno ostavio želeći da dobijem slonovsko stopalo i da tako završim karijeru", kaže fudbaler.

"Rekla mi je da bi, da sam otišao u bolnici i koristio konvencionalne metode liječenja, moja karijera sigurno bila završena", dodao je igrač.

Baja Turej tvrdi da je njegov bol crnom magijom sigurno izazvala osoba koja je ljubomorna na njegov uspjeh i Zlatnu kopačku osvojenu u Švedskoj.

"Vjerujem u sve što mi je rekla. I ranije sam slušao priče da su se ovakve stvari dešavale u kampu Sijera Leonea. Sada sam to i sam doživio. Ne želim da otkrijem identitet osobe koja mi je ovo uradila, ali mogu da mu obećam da ću se boriti, da se neće okoristiti ovom situacijom. Nije mi lako trenutno. Ali, sada ne razmišljam o napuštanju reprezentacije, o tome ću misliti kada riješim probleme koji su mi se dogodili sada", poručio je Baja Turaj.

Igrač je odbacio navode navijača da je izmislio povredu kako ne bi igrao protiv Benina jer je u to vrijeme bio gost u televizijskoj emisiji što su navijači ocijenili kao želju za samopromocijom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.