Luboder: “Rožaje today“ nije anonimni medij, a još manje „ratnohuškački“
Ilustracija

Demanti

Luboder: “Rožaje today“ nije anonimni medij, a još manje „ratnohuškački“

"Izvjesni Ranko Vujović, koji se predstavio kao predsjednik Savjeta Agencije za elektronske medije, po svemu sudeći, hrabro ali i mnogo toga što ne koindicira sa istinom, u najblažem objavljenim tekstom, očigledno sebe je predstavio kao da ne zna ono što bi sa njegove pozicije, trebao ili pak morao znati, zatim kao osobu koja ne bi smjela iznositi ostrašćene i nasumične komentare a posebno ne činjenice bez njihove prethodne provjere ili pak bez jasnih argumenata", ocijenio je osnivač i administrator internet sajta rozajetoday.me Mirza Luboder.

Luboder je povodom teksta objavljenog u dnevnom listu „Pobjeda“ pod naslovom "Vujović: vode se opasne kampanje po našu državu"  koji je prenio i Kodex pod naslovom „Anonimni mediji za specijalne ratove“, kazao da je Vujović bez ikakvog osnova ili opravdanja svrstao portal "Rožaje today" u "njemu znane „Anonimne medije za specijalne ratove“".

"U vezi sa tim, da li je on opsjednut kakvom „paranojom“ ili je u pitanju njegova neinformisanost, nije sasvim jasno ali se čini malignim, da pominjanje internet portala „Rožaje today“, on ne dovodi u vezu sa konkretnim činjejnicama, zbog čega u nedostatku onoga čime je prožet tekst, a po svemu sudeći poduticajem njemu znanog nagona, tjera ga da „ocrni“ taj portal. Da je u kakvom slučaju prelistao stranice portala „Rozaje today“, potpuno bi se uvjerio da je riječ o informatiavnoj internet stranici koja je aktivna od 2015. godine, kao i da se ona isključivo bavi lokalnim i aktualnim temama servisnog karaktera i temama iz oblasti informisanja i kulture ali uvijek bez sopstvenog komentara i iznošenja kritičkog suda", navodi Luboder.

Ističe da je veoma indikativno da Vujović u svemu tome vidi "njemu znane „Specijalne ratove“".

"Ili pak indirektno priziva te „ratove“ da bi na taj način, klasičnom zloupotrebom pozicije na kojoj  se nalazi, gušio medijsku scenu, time satanizujući one medije – portale, koje mu po ko zna kojem ključu nijesu po mjeri.

Naprotiv njegovim tvrdnjama, internet portal “Rozaje today“ nije anonimni medij a još manje „ratnohuškački“ medij, timprije što se osnivač toga medija prilikom njegove registracije jasno legitimisao, dajući mogućnost javnog komunikacionog kontakta, što ga ne čini „divljim“ a još manje „opasnim faktorom po državu“. Sve ove činjenice i okolnosti a posebno neistinito i proizvoljno iznošenje autora teksta svrstava ga u zonu proizvoljnosti i neobaviještenosti a njega i u društvu onih koji hoće ali neumiju da od ničega fabrikuju afere ili medijske naslove zasnovane na neistinama. Umjesto toga, iskreno mu preporučujemo, da zarad svoje medjiske prezentacije, potraži neko drugo interesovanje ili pak hobi koji priliči njegovom mentalnom sklopu i ličnim afinitetima", zaključuje u demantu Luboder.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.