Sokoli slavili protiv Bjelorusije

Pobjeda za kraj godine

Sokoli slavili protiv Bjelorusije

Fudbaleri Crne Gore pobjedom od 2:0 nad Bjelorusijom zaključili su 2019. godinu.

"Hrabri sokoli“ su na Gradskom stadionu u Podgorici prikazali dobru partiju, a mogli su i do ubjedljivije pobjede u prijateljskom meču sa reprezentacijom države iz nekadašnjeg Sovjetskog Saveza.

Večerašnji trijumf vječno će pamtiti Sead Hakšabanović i Matija Šarkić. Brzonogi ofanzivac Crne Gore postigao je večeras svoj prvi gol u nacionalnom dresu, gok je mladi golman upisao debitantski nastup za seniorski tim.

"Hrabri sokoli“ odlično su krenuli u ovaj meč, uprkos šansi gostiju na startu utakmice, kada je Marko Simić izblokirao Vitalija Lisakovića.

Ipak, već u osmom minutu stiglo je vođstvo domaćina. Aleksandar Boljević odlično je prošao po desnoj strani, zatim poslao loptu peterac, gdje dočekao Stefan Mugoša i zatresao mrežu protivnika. Za korpulentnog napadača ovo je 10. gol u dresu reprezentacije, čime je stigao do trećeg mjesta ,,vječne liste“ najboljih strijelaca "hrabrih sokola“.

Taj momenat bio je uvod u nove napade "sokola“, a onaj u 13. minutu završen je novim pogotkom. Kapiten Nikola Vukčević dao je odličan pas za Marka Vešovića, koji je asistirao Hakšabanoviću za lijepi pogodak za desetak metara.

Odličnu šansu imao je i Igor Vujačić u 22. minutu, ali je njegov udarac glavom krajnjim naporom odbranio čuvar mreže Bjelorusije.

Do kraja prvog poluvremena u izglednim prilikama našli su se Hakšabanović i Mugoša, ali se rezultat nije mijenjao.

U nastavku su "sokoli“ više čuvali loptu u svom posjedu, istovremenu onemogućivši Bjelorusima da ugoze gol sigurnog Šarkića.

FSCG

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.