Potvrđena optužnica: Sezonski radnik kolege držao na nišanu u Podgorici
Foto: Ilustracija

Viši sud

Potvrđena optužnica: Sezonski radnik kolege držao na nišanu u Podgorici

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici od 21. oktobra ove godine protiv okrivljenog G.O. zbog izvršenja krivičnih djela razbojništvo i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

U optužnici se navodi da je okrivljeni 24. avgusta, oko 23.30, u marketu „V. 15“ na B.J. u B., prijetnjom da će neposredno napasti radnike tog objekta K.I. i M.M., oduzeo tuđe pokretne stvari u namjeri da njihovim prisvajanjem sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist u iznosu preko 3.000 eura, piše Dan.

To je učinio tako što je nakon završetka radnog vremena u navedenoj firmi gdje je zaposlen kao sezonski radnik, sa prethodno pripremljenim vatrenim oružjem pištoljem marke „crvena zastava“, model 88 kalibra 9mm PARA fab.br.73939, noseći bijeli kačket na glavi i crnu žensku čarapu, kojom mu je bilo prekriveno lice, došao do kancelarije pomenutog trgovinskog objekta u kojem su se nalazili oštećeni, koji su tom prilikom brojali novac od dnevnog pazara.

U pravcu glave i tijela obojice oštećenih u više navrata naizmjenično je usmjeravao usta cijevi pištolja, iako je bio svjestan da postupa neovlašćeno i protivpravno i sa stola oduzeo sav novac.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.