Kina: U napadu na vrtić  više od 50 povrijeđenh
ilustracija

Kina: U napadu na vrtić više od 50 povrijeđenh

U napadu natrijum-hidroksidom u jednom vrtiću na jugozapadu Kine povrijeđeno je 51 dijete i troje nastavnika. Napadač je uhapšen.

Dvadesettrogodišnjak koji je napao vrtić brzo je uhapšen nakon što je pokušao da pobjegne s mjesta napada. Policija navodi da se počinilac odlučio na ovaj korak kako bi se "osvetio društvu".

Osumjičeni je najprije presjekao žicu koja je ograđivala vrtić u gradu Kaijuan, da bi potom počeo da prska decu i nastavnike natrijum-hidroksidom, koji izaziva ozbilljne opekotine i izaziva trajno oštećenje kada dođe u kontakt s tkivom.

Dvije osobe su ozbiljnije povrijeđene, ali van životne opasnosti, prenosi RT.

Ovo nije prvi napad na vrtiće u Kini u prethodnim godinama.

2017. muškarac je nožem napao grupu djece, dok je 2018.14 djece ranjeno nožem.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.