Demokrate osudile prebijanje žene:  Ovakvi događaji postali dio beranske svakodnevnice
ilustracija

Demokrate osudile prebijanje žene: Ovakvi događaji postali dio beranske svakodnevnice

Demokrate Berane najoštrije su osudile napad na sugrađanku i opštinsku radnicu Jelenu Krstić i pozvale nadležne da rade svoj posao, državu da počne da čuva građane, a ne, kako kažu, privilegovane pojedince.

"Samohrana majka dvoje djece, koja radi na održavanju u Sportskom centru Berane, brutalno je pretučena na radnom mjestu.Dok je pokušavala da otključa vrata kancelarije koju je trebalo da očisti, napadnuta je i isprebijana.Napadač je uhapšen, ali i pored toga što je dobro poznat policiji i tužilaštvu, nakon noći provedene u pritvoru  pušten je na slobodu.Dok je isprebijana radnica Sportskog centra u bolnici, a njena maloljetna djeca sama kući, čovjek koji je bezrazložno isprebijao njihovu majku koja je u trenutku kada je napadnuta radila kako bi im obezbijedila puku egzistenciju slobodno šeta gradom.Dok ju je udarao govorio joj je da je ona Nikšićanka i da u Beranama ne može da radi.", navele su Demokrate.

Podsjetile su na napad na Igora Tomkića i obećanja premijera (Duška) Markovića da će preorati Berane kako bi pronašao odgovorne.

Demokrate tvrde da su ovakvi događaji postali dio beranske svakodnevnice.

"Nedavno je zapaljen automobil direktora komunalne policije, nedugo zatim u garaži je zapaljen automobil glavne gradske arhitektice. Pucnjave, podmetanja bombi, prebijanja, previše i za višemilionske gradove u kojima ratove vode narko-karteli, a kamoli za malo Berane.U ovom slučaju počinilac se zna. Priveden je i nakon što se otrijeznio pušten. Ne morate da preoravate Berane, dovoljno je da državni organi rade svoj posao i da nasilnika smjeste tamo gdje treba. Kako je moguće da dok se narodnim poslanicima skidaju imuniteti kako bi im se sudilo, dokazani nasilnici prebijaju žene i bivaju pušteni da se slobodno kreću i traže novu žrtvu?Možda Vam ovaj događaj nije politički dovoljno prifitabilan, pa to što je nedužna žena napadnuta i pretučena i nema neku težinu, Ili je možda napadač neko ko služi za to da u određenom trenutku  obavi nešto drugo? Ono što nam je postalo jasno, a to je da u Crnoj Gori postoje građani prvog i drugog, a možda i n-tog reda.", navode Demokrate u saopštenju..

Tvrde da se zbog jednih „ore“ grad a drugi prepuštaju sami sebi i zaključuju:

"Počeli smo da sumnjamo da događanja, u opozicionim Beranama, nisu slučajna.Mi iz Demokratske Crne Gore poručujemo da nas nećete uplašiti.".
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.