Pavićević: Policija prije svega servis građana, zajedno da rješavamo probleme
Foto:Kodex

Policija u zajednici

Pavićević: Policija prije svega servis građana, zajedno da rješavamo probleme

Saradnje bjelopoljskog Centra bezbjednosti sa lokalnom zajednicom je za primjer ali prostora za unapređenje ima, ocijenjeno na sastanku predstavnika Odsjeka za prevenciju i rad policije u zajednici Uprave policije, načelnika CB Bijelo Polje Miloša Bulatovića, komandira Danka Gogića sa predstavnicima lokalne uprave, mjesnih zajednica, škola, civilnog sektora, manjina i dr.

Tamara Pavićević načelnica Odsjeka kazala je da je namjera policije da aktivno učestvuje u  rješavanju važnih pitanja za zajednicu te da i građani aktivno budu uključeni u rješavanje cjelokupne problematike

“Pokušaćemo da prepoznamo koje su to potrebe građana, jer je policija prije svega servis građana, da vidimo na koji način možemo riješiti probleme ukoliko postoje iz naše nadležnosti ili pomoći i predložiti način rješavanja problema koji nijesu u našoj nadležnosti”, kazala je Pavićević danas u Bijelom Polju.

Ona je najavila da će obići Centre i Odjeljenja bezbjednosti širom Crne Gore nakon čega će biti napravljena analiza na osnovu koje će biti osmišljen modalitet  rada a u cilju veće dostupnosti  policijskih službenika. Sastanci poput ovog danas su prilika za detaljniji razgovor o problemima.

 “Pokušaćemo da prepoznamo koje su to potrebe građana kada je u pitanju saradnja sa policijom, da vidimo na koji način policija može odgovoriti na sve te zahtjeve.  Cilj nam je da aktivnije participiramo kada je riječ o društvenom životu same zajednice i na intezivniji način vratimo policiju u zajednicu”, kazala je Pavićević.

Predstavnici zajednice su pohvalno govoreći o saradnji sa policijom i njenom postupanju iznijeli neke od problema u mjesnim centrima a tiču se uglavnom bezbjednosti u saobraćaju, uništavanja imovine i sl.

Načelnik CB Bijelo Polje Miloš Bulatović zahvalio je na sugestijama i istakao da je namjera policije da saradnja sa građanima bude unaprijeđena.

“ Želimo da razvijamo međusobno povjeranje, zajednički da radimo na rješavanju lokalnih problema i da stanje u našoj opštini dovedemo u najbolji mogući red.”- kazao je Bulatović.

731949424886462150696525310746023784611840n

Foto:Kodex 

Komandir policije Danko Gogić vjeruje da će već izuzetna saradnja sa lokalnom zajednicom biti unaprijeđena te dodaje da će CB Bijelo Polje u svom punom kapacitetu pružiti punu podršku rješavanju aktuelnih problema iz svoje nadležnosti shodno zakonu.

“ Tokom 2019.godine Centar bezbjednosti je primio 39 zahtjeve koji su podnijeli građani, proslijeđeno je 19 drugim državnim organima od kojih je realizovano 11, primarno Opštini i njenim Sekretarijatima”, kazao je Gogić govoreći o prethodnim sprovedenim aktivnostima. Istakao je da policija posebnu pažnju posvećuje bezbjednosti u saobraćaju školaraca te da su službenici u najkritičnijim periodima prisutni kod škola, u periodu odmora, početka i završetka časova itd. Takođe, CB je organizovao i predavanja o bezbjednosti i pravilima saobraćaja, maloljetničkoj delikvenciji, posledicama konzumiranja psihoaktivnih supstanci i dr.

“ Službenici CB Bijelo Polje su profesionalnim obezbjeđivanjem javnih okupljanja dali doprinos očuvanju povoljne bezbjendosne situacije i da te manifestacije prođu bez problema, odnosno bez narušavanje javnog reda i mira”, rekao je Gogić koji je uputio zahvalnosti medijima na saradnji i praćenju aktivnosti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.